Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De öppnar ny saftfabrik

/

Det lokala företaget Kockgården dryck har bytt lokaler och höll invigning av det nya musteriet.

Annons

Bären kommer från Härjedalen och för Lars-Olov Mattsson, VD är det viktigt med just Härjedalska bär.

– Vi har de bästa bären här, varför inte förädla de på bästa sätt?, säger han.

I den nya fabriken går bären genom en process, bären ska krossas, bli till juice, sockras, pastöriseras och fyllas i flaskor samt märkas.

– Jag ser inte det vi gör som en massproducering, men det är heller inte ett hantverksarbete, då är det svårt att få en livskraftig affär, säger Lars-Olov Mattsson.

Han är övertygad om att just det lokala är det som är viktigt just nu och att det är det som folk är intresserad av. Han säger att det kan vara svårt att veta om det är ett bra bärår, speciellt när det kommer till blåbär.

– Lingon finns det alltid, men blåbär är det lite olika med. För tre år sedan var det absurda blåbärspriser, så det är svårt att veta. Men man måste alltid leverera ändå, säger han.

En krona från varje flaska går till stiftelsen Make a difference.

Annons
Annons
Annons