Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Två gripna efter inbrotten i Funäsdalen

/

Två män i 25-årsåldern greps av polisen under måndagskvällen misstänkta för att ligga bakom helgens inbrott i Funäsdalen och Tännäs.

– Två män är gripna och förda till Östersund misstänkta för att ligga bakom inbrotten, säger Ingrid Larsson vid polisen i Härjedalen.

Under måndagen gjorde polisen husrannsakan i en fastighet i Funäsdalen. De två misstänkta männen, som inte är från Härjedalen, greps och fördes till Östersund. Duon är i dag misstänkt för att ligga bakom helgens inbrott.

Ingrid Larsson vill inte uttala sig om och hur mycket pengar som polisen hittat, ej heller om de misstänkta har gjort några erkännanden.

– I det här läget kan vi inte gå ut med några detaljer, fortsatta förhör med de misstänkta kommer att ske i morgon, säger Ingrid Larsson

Under helgen har tre inbrott gjorts i västra Härjedalen. Under natten mot söndagen kom tjuvarna över kassor från de samiska kulturdagarna Lopme Naestie och under natten mot måndagen gjordes ett inbrott på Tännäskröket där två kassaskåp stals. Dessutom har toppstugan på Funäsdalsberget haft påhälsning av tjuvar.

Föreningen bakom Lopme Naestie blev av med uppskattningsvis 80 000 kronor vid inbrottet på Risnäset där kulturdagarna hölls. Inbrottet upptäcktes under söndagen.

Tännäskröket hade påhälsning under natten mot måndagen då tjuvarna brutit sig in och sedan tagit med sig två kassaskåp. I dessa fanns kassor för exempelvis skiduthyrning under sportlovet och enligt uppgift uppskattas dessa innehålla närmare 100 000 kronor. Enligt de första uppgifterna blev bytet på Toppstugan runt 5 000 kronor.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons