Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: S: Prioritera LSS-gruppbostad i Funäsdalen!

Annons

Redan 2010 påbörjades arbetet med att ta fram förslag på en LSS-gruppbostad i Funäsdalen utifrån de behov som fanns.

I juni 2012 beslutade kommunfullmäktige enligt socialnämndens förslag att ett nytt gruppboende skulle byggas i Funäsdalen.

Planen var då att tillsammans med Härjegårdar bygga ett tvåplanshus med gruppbostad på nedre plan och ordinära bostäder på övre plan.

Ärendet återkom till socialnämnden i maj 2013 då dessa planer föll, med anledning av att Härjegårdar ansåg att det inte fanns behov av några ytterligare ordinära bostäder i området och kostnaderna för socialnämnden skulle därmed bli fördyrade med nybyggnation.

Socialnämnden fick då indikation på att Sjöängens förskola skulle kunna anpassas till gruppbostad efter att en ny förskola byggts i Funäsdalen.

Socialnämnden ställde sig positiv till den lösningen då det skulle bli billigare för socialnämnden/kommunen men även för den enskilde med lägre hyreskostnader.

Tyvärr drog processen med nya förskolan ut på tiden, men nu är den nya förskolan klar i Funäsdalen och Sjöängen är tömd.

Med respekt för de personer som väntat tålmodigt i alla dessa år på nytt boende måste nu frågan om en LSS-gruppbostad upp på den politiska agendan och ges högsta prioritet.

De personer som i dag har rätt till gruppbostad måste få anpassade bostäder vilket också är en rättighet utifrån LSS – lagen.

Så se till att anpassa den före detta förskolan Sjöängen till LSS-gruppbostad nu!

Gunilla Zetterström-Bäcke (S)

oppositionsråd

Anna-Lena Andersson (S), Gottfrid Jonsson (S), Majlis Larsson (S), Bo Danielsson (S)

ledamöter kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons