Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Insändare: Toaletter för allmänheten behövs i Sveg

Insändare

Öppet brev till miljöchefen för Härjedalens kommun:

Jag är ingen Svegsbo men besöker Sveg ibland. Som kvinna funderar jag på hur politiker tänker när det gäller toaletter för allmänheten.

Ser herrar urinera mot väggar med mera. Kanske de tror att det inte syns, men de som bor i fastigheter närmast Sibylla kiosken, Statoil och OK/Q8 ser detta som en sanitär olägenhet.

Varför ser man aldrig några damer uträttar sina behov så öppet? Är det så att det finns för få toaletter? Vad händer det om det kommer en buss med turister?

Har hört att det finns en rastgård för hundar, det kanske skulle vara en lösning på problemet för genomresande turister, men glöm inte att vi damer behöver toalettbesök.

Nej, tänk till politiker, och samla ihop affärsidkare och närboende för att samtala om detta problem, kanske bygga offentliga toaletter i kommunens regi. Det skulle skapa bättre trivsel och miljö.

Enligt uppgifter har fastighetsägare i närområdet varit tidigare i kontakt med miljökontoret utan resultat. Sveg är en genomfartsled där man provianterar mat, tankar bilen, eller kanske en köper en mosbricka innan man fortsätter sin resa mot fjällvärlden.

Så upp till bevis för "Härliga Härjedalen".

Lisbeth

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons