Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Silverkvist till Ingemar Mäkitalo

/
  • Ingemar Mäkitalo fick under måndagen motta utmärkelsen Silverkvisten. Nålen och diplomet överlämnades av Clara Hellström, skogsbrukschef Stora Enso skog.
  • Ingemar Mäkitalo fick under måndagen motta utmärkelsen Silverkvisten.

I samband med avtackningen för drygt 40 års tjänst så fick Ingemar Mäkitalo även utmärkelsen Silverkvisten.
– Den värdesätter jag högt, säger Mäkitalo som blev rejält överraskad.

Om några veckor avslutar Ingemar Mäktitalo sin karriär inom skogsbruket där han i över 40 år arbetat för Stora Enso. Många som funnits med och arbetat tillsammans med honom var under måndagen inbjudna för en avtackning.

Efter en rad fina tal fick sedan Ingemar Mäkitalo motta Silverkvisten, en utmärkelse som delas ut till ett fåtal personer varje år från den oberoende föreningen Skogen.

– Vilken överraskning, vad ska jag säga. Jo, den här värdesätter jag högt, förklarade Ingemar Mäkitalo.

Ingemar har företrädelsevis arbetat med skogsvård och skoglig planering och har planerat och föryngrat stora skogsområden i Härjedalen. Men Ingemar har även haft många andra roller inom skogsbruket genom åren, till exempel har han arbetat som inventerare, produktionsledare, transportledare och virkesköpare.

– Ingemar har aktivt bidragit till växtliga ungskogar och han har också gett ett värdefullt bidrag till naturvårdens utveckling. Han har även gjort en stor insats när det gäller relationen mellan skogsbruket och samerna. De goda relationer som skogsnäringen i Härjedalen har med samerna i gränsytan rennäring/skogsbruk är unika i Sverige och Ingemar har en stor del i detta. Därför känns det väldigt roligt att Ingemar nu tilldelas Silverkvisten och uppmärksammas för sitt stora engagemang för skogen, säger Clara Hellström, skogsbrukschef vid Stora Enso skog i samband med att hon delade ut priset.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons