Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Alpina härjedalsframgångar i Åre

/
  • Anton Rösnäs samlade mest poäng i LVC-kvalet och blev därmed även distriktsmästare i H12-klassen.
  • Robin Teir gjorde som klubbkompisen Anton Rösnäs och vann även han den totala kvalsammanräkningen i LVC-kvalet och blev då distriktsmästare i H14-klassen.

Kvalet till Lilla Världscupen rullar vidare och Härjedalens ungdomar sköter sig fint i de alpina pisterna. I helgen togs segrar av Anton Rösnäs och Robin Teir, båda Svegs AK.

Härjedalens alpina ungdomar står sig väl i länskonkurrensen. När det i helgen kördes super-g och storslalom i Åre så ramlade det in flera pallplatser.

Bäst lyckades Anton Rösnäs, Sveg, i H11-12. Anton började med en andraplats i storslalom och följde upp detta med en seger i super-g. Klubbkompisen Robin Teir, H13-14, vann i storslalom men missade pallen precis i super-g.

Även Vemdalsåkarna gjorde starka insatser i 13-14 årsklasserna. Elin Alkell blev tvåa i storslalom men fick inte samma fart på skidorna i super-g där hon ändå åkte in på en fin sjätteplats. Kevin Lundqvist knep silvret i super-g men körde ur på lördagen.

Fina placeringar blev det även till Funäsdalens SLK genom Arvid Borg som tog silvret i den yngre killklassens super-g och Eirin Larsson Myhr som åkte in på en femteplats i lördagens storslalom i motsvarande tjejklass.

Det sammanlagda LVC-kvalet räknas även som distriktsmästerskap och där blev det seger för båda Svegsgrabbarna, Robin Teir och Anton Rösnäs. Vi fick även två åkare på bronsplats, Elin Alkell och Arvid Borg.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons