Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Storvinst för Frösön

Lördagens matcher gav blandade resultat. Ope fick se sig slagna av Härnösand borta, Hede och Stugun spelade oavgjort, men två vinster för Frösön och Ytterhogdal tog hem länspoäng.

Fakta

Mål: Hede: Micael Färnlund 2, Kevin Dahlberg. Stugun: Karl Hägglund, självmål.

Delad poäng på Söderåsen blev det mellan Hede och Stugun. Bortalaget tog ledningen sent i första halvlek via ett självmål. Men med halvtimmen kvar såg två snabba mål till att Hede kunde vända på steken och gå mot sin tredje seger för säsongen. Men Stugun svarade. Med knappa kvarten kvar kvitterade Petrus Mantu Kanga till slutresultatet 3–3.

Fakta

Mål: 0–1 Angelica Häreby, 1–1 Maja Ulén, 2–1 Milla Ahlenius.

Snöpligt värre för Ope som tog ledningen tidigt på bortaplan och höll den länge. Men med 25 minuter kvar kvitterade Härnösand. Ope såg dock ut att gå mot åtminstone en pinne, men med bara två minuter kvar av matchen avgjorde hemmalaget och Ope fick åka hem tomhänta.

Annons

Fakta

Mål: Frösön: Kim Eriksson 3, Richard Hamner, Mergim Krasniq, Anton Hybrink, självmål.

Det blev en rolig eftermiddag för Frösön. Stort målfest, trots att effektiviteten inte var på topp.

– Man vill ju inte låta onöjd, men hade det varit 5–6 mål till så hade det inte varit fel, menar Frösötränaren Per–Mårten Jonsson.

Segern grundlades med ett tidigt ledningsmål, där laget sedan tog fart och öste på med målchanser. I andra halvlek tröttnade Spöland och Frösön kunde utnyttja ytorna gång på gång.

– Det var en härlig dag med många glada miner efteråt hos grabbarna. Nu ser vi fram emot resterande matcher under våren och förhoppningsvis kan vi ta lite fler poäng, säger Per–Mårten Jonsson.

Bäst i hemmalaget var Kim Eriksson och Richard Hamner. Tyvärr fick inte formstarke målvakten Johan Andersson hålla sin tredje raka nolla då Spöland som krigade på och försökte spela sitt spel fick in ett tröstmål.

Annons

Fakta

Mål: 1–0 (58) Per Fyhr, 1–1 (67) Dale Hopson, straff, 1–2 (90) Brian Wake.

Domare: Johan Eriksson, Kumla.

Publik: cirka 50.

Det blev en bra och underhållande match trots att första halvlek var utan målchanser. Hogdal ställde upp med nio engelsmän i startelvan och kunde, delvis tack vare lite tur, gå hem med tre poäng i fickan. Hemmalaget hade en ribbträff i underkant som möjligen var mål och en boll inne som dömdes bort på grund av offside. Hogdals tränare Jonathan Andersson var nöjd med prestationen men höll med om att de hade lite tur.

– Jag tycker att vi styr spelet, men de var farliga i på sina kontringar. Men vi nötte på och är starka på slutet, säger han och fortsätter:

– Vi hade lite tur när de prickade både ribban och stolpen.

Han är glad att de kunde ta hem en match som Mora hade kunnat vända.

– Det här var tre viktiga poäng förr i toppstriden.

Annons

Annons

Till toppen av sidan