Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tung premiärförlust för Hede

Efter en halvlek hade Hede verkligen det väntade topplaget Myssjö/Oviken på gaffeln. Men en ledning med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 under andra halvlek.

Hede hade länge greppet om Myssjö/Oviken men gästerna lyckades vända och vinna premiärmatchen.

Annons

– Vi spelade mer stressat i andra halvlek och samtidigt tog deras rutinerade ukrainska spelare de chanser som de fick. Första intrycket när man förlorar en halvlek med 0-4 är ju att man är mycket sämre, men så stor var inte skillnaden, säger tränaren Stefan Persson efter att han har kollat igenom videoinspelningen från matchen.

– Vi kommer upp till straffområdet fler gånger än Myssjö även i andra men de gör allting rätt på sina målchanser.

Annons

Det började bra för Hede som efter en jämn inledning började få ett visst tryck mot gästerna. Niclas Schwartz inledde målskyttet med ett lurigt och hårt långskott som dock målvakten borde ha tagit. Henric Schwartz utökade sedan till 2-0 då han dundrade in bollen från nära håll efter en hörna.

Myssjö reducerade, också det efter en hörna, då bollen på något sätt gick förbi alla spelare till en fri M/O-spelare som säkert satt bollen i nät.

Annons

Hede låter sig inte nedslås och sista kvarten har hemmalaget ett bastant grepp. Målchanser radas upp och Johan Backman får rättvist göra 3-1 efter en frispelning från Henric Schwartz.

I andra halvlek inledde hemmalaget stabilt och reduceringen till 3-2 för Myssjö kom på deras första avslut, 13 minuter in i halvleken.

– De slog färre felpass än oss och Bogdan Smishko som gjorde 3-2 och 3-3 slog nog inte bort en boll. Sen hade det mest rättvisa varit att det stannat där men i slutet får de ytterligare två mål, det första när våra spelare inte är beredda på en frispark från mittplan, alla tror att domaren ska dela ut en varning men så slår Myssjö en fantastik djupledsboll som ger Denys Kornilov ett friläge som han sätter, säger Stefan Persson

– Det är ju surt att förlora en match som vi hade greppet om. Sen är ju Myssjö helt säkert ett av seriens allra bästa lag när de har sina sju ukrainska spelare, de har ju varit med och fört upp Ytterhogdal i trean och även bidragit till att de var ett topplag där. Att vi bjuder upp så bra är jag fullkomligt nöjd med, men resultatet var inte roligt.

Annons

Fakta

Hede–Myssjö/Oviken 3–5 (3–1)

Målen: 1-0 Niclas Schwartz (10) 2-0 Henric Schwartz (11) 2-1 Erik Danielsson (26) 3-1 Johan Backman (42) 3-2 Bogdan Smishko (59) 3-3 Bogdan Smishko (63) 3-4 Denys Kornilov (79) 3-5 Denys Kornilov (87)


Mikael Andersson

0680-553 93
mikael.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan