Annons

Annons

Annons

Fotboll

Trögt Lillhärdal kammade noll

Lillhärdal kunde inte följa upp sin seger mot Myssjö med ytterligare poäng. På nationaldagen förlorade Lillhärdal mot Stugun hemma på Solberga med 0–2.

Lillhärdal ställdes mot en bastant Stugumur i sin jakt på kvittering. Här försöker Mattias Larsson ta sig fram men stöter genast på två motståndare.

Annons

Drygt 100 personer hade letat sig till Solberga för att få se Lillhärdal ta ytterligare ett kliv upp i tabellen men det satte rutinerade Stugun stopp för. Gästerna spelade ett mycket tätt försvarsspel och nöjde sig med att skapa sina chanser på snabba omställningar.

I första halvlek var det mycket ställningskrig fram till Stuguns ledningsmål efter en halvtimme. Slarv i hemmalaget gjorde att en Stuguspelare kom fri med Emil Dahlsten i hemmamålet, Emil räddade men hemjobbet var inte det bästa och gästerna kunde sätta returen.

Annons

Annons

– Det var inte alls samma fart som i senaste hemmamatchen mot Hede, konstaterar Anders Roos.

Nu väckte målet ändå hemmalaget som tog över allt mer av bollinnehavet och de vaskade även fram någon hyfsad chans före halvtidsvilan.

Ett taggat hemmalag kom ut till andra halvlek men bara fyra minuter in i denna som ökade Stugun på till 2-0 efter en snabb omställning, en riktig kalldusch för hemmagrabbarna.

Därefter backade Stugun hem rejält och det var en riktig köttmur som Lillhärdal ställdes mot. Allt som oftast hade gästerna sex-sju spelare uppradade vid eget straffområde. Hemmalaget lyckades ändå skapa några rejäla chanser men det var inte Lillhärdals dag. Stugun hade också chanser att definitivt punktera matchen men Emil Dahlsten gjorde några grymma räddningar och var hemmalagets bäste spelare tillsammans med André Rydén.

André Rydén gjorde ett gediget jobb och var tillsammans med målvakten Emil Dahlsten hemmalagets bästa spelare i matchen.

Mattias Larsson hade fina lägen att göra mål men han lyckades inte få in bollen i nät.


Stefan Persson

0680-553 95
stefan.persson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan