Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hede kryssade mot seriefavoriten

Hede bröt seriefavoriten Alsens segerrad på tisdagskvällen. Matchen på Bleckåsvallen slutade 1-1 och det var med mersmak för Hede som tryckte på hårt i slutskedet.

Jesper Persson volleysköt behärskat in kvitteringsmålet

Annons

En hård vind i planens längdriktning påverkade matchbilden en hel del. I första halvlek hade Alsen fördelen och då var det helt jämnt, båda lagen hade några ströchanser och möjligen hade Alsen någon mer men Niklas Norberg, som vikarierade för Andreas Ekberg i Hedemålet, hade god kontroll.

– Vi spelar stabilt och trots en jobbig motvind kommer vi upp i planen på ett bra sätt eftersom vi spelar upp bollen via mittfältet på ett bra sätt, säger tränaren Stefan Persson.

I andra halvlek började Alsen bra i tio minuter och belönades med ett riktigt turmål när skytteligaledaren Jon Persson klackade in en hörna från främre stolpen i en båge in i bortre gaveln. Hede lät sig inte nedslås utan tog sedan över matchen mer och mer. Jesper Persson kunde kvittera med en fin vänstervolley efter ett långt inkast från Anders Wiklund och därefter var det Hede som jagade segermålet.

Annons

Annons

– Det är klart att vi bör vara nöjda med en pinne borta mot seriefavoriterna vilka inte tappat en poäng tidigare men lite surt känns det.

I Hede måste beröm ges till Niklas Norberg för säkra målvaktsingripanden på de få avslut Alsen hade, backlinjen var också klockren i sin insats.

– Samtidigt har vårt försvar en tacksam uppgift eftersom hela laget jobbar så bra i defensiven, berömmer Persson.

Fakta

Alsen–Hede 1–1 (0–0)

Mål: Jesper Persson

Niklas Norberg var säker i sina ingripanden i Hedemålet

Niklas Persson testade skott

Tobbe Dahl gav Hedes spel ett lugn på mitten

Anders Wiklund gjorde en bra match och fick en assist med ett av sina långa inkast

Niclas Schwartz vann grymt många dueller men nådde inte fram i just den här

Annons

Jimmy Halvarsson gjorde liksom alla Hedespelare en fin insats


Mikael Andersson

0680-553 93
mikael.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan