Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ny Hedepoäng i tuff bortamatch

Hede fortsätter att spela stabilt i herrfyran. På tisdagkvällen togs en ny poäng efter 1-1 borta mot Tandsbyn som förväntas tillhöra tabelltoppen.

Niclas Schwartz nickar in 1-0 målet.

Annons

Hede har nu fem raka matcher utan förlust och återigen togs poäng mot ett topplag på bortaplan.

– Vi har en riktigt stabil defensiv där hela laget gör sitt. Snart kommer vi att få till det offensiva spelet bättre också, lovar tränaren Stefan Persson.

Hede började matchen mot Tandsbyn klart bättre än hemmalaget och hade god kontroll på det mesta av jämtarnas försök. Framåt skapade Hede en del och en halvtimme in i matchen gör laget ett vackert mål efter en lång frispark som Lars Nilsson nickar in mot mål och där dyker Niclas Swartz upp och nickar bollen i nättaket från nära håll.

– Skönt när saker som vi försöker göra lyckas, kommenterar Persson.

I andra halvlek tar hemmalaget över taktpinnen och sätter högre press men Hede försvarar sig med stort lugn. Tyvärr kommer ett mål för Tandsbyn efter en hörna som oturligt slås undan från en Hedespelare på en annan och dimper ner framför en hemmaspelares fot.

Annons

Annons

Matchen står sedan och väger, de klaraste chanserna har dock Hede som får två frilägen men inget avslut hittar nätmaskorna.

– Det är skönt att vi är så stabila. Vi gör en mycket bra match defensivt. Offensivt har vi fortfarande lite för bråttom och det kommer även lite för många felpass för att vi ska kunna vara nöjda. Sen vill jag nog påstå att Tandsbyn var det bästa laget vi mött hittills, säger Persson.

– Jag hade väl två skott på mig från lägen som var farliga, mot Offerdal hade jag ett. Det känns riktigt skönt att ha det här laget framför sig, kommenterar målvakten Andreas Ekberg.

Nu väntar två på papperet lättare bortamatcher för Hede, närmast Strömsund på lördag.

– Men gör vi inte jobbet där så är våra kryss mot topplagen inte mycket värda, summerar Stefan Persson.

Fakta

Hede - Tandsbyn 1-1 (0-1)

Mål: Hede Niclas Schwarts 0-1, Tandsbyn Jonas Karlsson 1-1

Varningar: Hede Johan Jönsson, Simon Bokvist

Domare: Sander Huijs

Lars Nilsson var också inblandad i Hedes ledningsmål.

Kamp framför motståndarmålet.

Annons

Hedespelarna fredar målvakten Ekberg.


Mikael Andersson

0680-553 93
mikael.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan