Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Stor sorg i Lillhärdal och Sveg efter omkomne 20-åringen

Mannen som omkom på fredagsmorgonen, i en singelolycka strax utanför Lillhärdal på fredagsmorgonen, var en omtyckt ungdomsledare i Svenska kyrkan. Många anhöriga och kamrater samlades för att sörja honom i församlingshem och vid olycksplatsen.

Tända ljus för den omkomne 20-åringen.

Bild: Mikael Andersson

Annons

– Det är oerhört tragiskt. Och så onödigt. Och många ställer frågan varför? Det är den ständiga frågan, säger B-G Eliasson, kyrkvaktmästare i Lillhärdal.

Församlingshemmet höll öppet långt in på fredagskvällen efter singelolyckan, där en 20-årig man omkom och en 20-årig man skadades allvarligt, men inte livshotande enligt de senaste uppgifterna.

Läs mer: En omkommen och en allvarligt skadad i trafikolycka utanför Lillhärdal

Annons

Annons

Båda kommer från Lillhärdal och den omkomne jobbade som ungdomsledare i Svegsbygdens församling där han bland annat jobbat med konfirmander och varit ledare för flera konfirmandläger.

– Han var väldigt omtyckt bland ungdomarna. Alltid glad och med glimten i ögat, säger B-G Eliasson.

Ett hundratal människor besökte församlingshemmet i Lillhärdal under fredagskvällen för att sörja, tända ljus och prata. Även församlingshemmet i Sveg höll öppet och besöktes av många under fredagskvällen.

Kyrkan och kommunen har aktiverat sin krisgrupp, den så kallade Posomgruppen och många frivilliga stödpersoner finns också med för att stötta och hjälpa till. Även personal från grannförsamlingarna i Hede och Funäsdalen hjälper till i arbetet med att stötta de sörjande.

Det fanns även personal vid olycksplatsen strax utanför Lillhärdal på fredagen där också många samlats för att lägga blommor och tända ljus. Även fritidsgården i Sveg höll öppen under fredagen och så också på lördag kväll.

Församlingshemmen i både Lillhärdal och Sveg är öppna även på lördagen.

– Vi håller öppet så länge det finns behov, säger B-G Eliasson.

Fredagens planerade hemmamatch för Lillhärdals IF ställdes in.

"Vi skänker våra tankar till vänner & familj. Ta hand om varandra!", skriver föreningen på sin facebooksida.

Annons

Tända ljus under fredagskvällen.

Bild: Stefan Persson


Mikael Andersson

0680-553 93
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy