Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Kommunen utreder belysningsfrågan

Härjedalen har blivit mörkare i augusti då Trafikverket plockat ned vägbelysning på fyra orter i kommunen. Efter att ärendet skjutits upp under sommaren bestämde kommunledningsutskottet i förra veckan att utreda möjligheten för kommunen att resa ny belysning där den gamla rivits.

Härjedalens kommun upplever att Trafikverket inte gav kommunen möjligheten att ta över den gamla belysningen eller att samordna en rivning med ett uppförande av ny belysning. När Trafikverket nu fortskridit med sina planer har kommunledningsutskottet därför gett samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ta reda på hur lång tid och till vilket pris kommunen kan resa ny belysning där den gamla rivits.

Annons

Annons

Vägbelysning i Lillhärdal

Bild: Caj Källmalm

– Den här veckan har vi vår elingenjör och gatuingenjör på plats i Lillhärdal för att undersöka hur det ser ut och vad vi kan ta reda på från det Trafikverket rivit. Det är också en del tillstånd som måste ses över innan vi kan resa ny belysning, berättar Härjedalens kommunalråd Anders Häggkvist (C).

Ett skarpt förslag ska vara presenterat så snart som möjligt och innan september är slut hoppas Anders Häggkvist att man vet hur möjligheterna för den nya belysningen kan se ut.

– Man kan konstatera att Trafikverket blivit fartblinda i sin iver att uppnå nollvisionen. Belysningen ger inte bara ökad trafiksäkerhet utan även trivsel och trygghet så vi hoppas det är löst så snabbt som möjligt, avslutar Anders Häggkvist.


Caj Källmalm

0690-102 00
caj.kallmalm@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan