Annons

Annons

Annons

Annons

Trögt med inflyttning i Härjegårdars nyinvesteringar

I vintras köpte Härjegårdar det så kallade Ljusnanhuset i Hede för 3,8 miljoner och beslutade för bygget av två villor tänkta som elevboende för gymnasieelever. Men inflyttningen går trögt - både elevboende och Ljusnanhuset står tomt.

Elevbostäderna i Sveg, småjobb görs fortfarande då de saknar hyresgäster.

Bild: Caj Källmalm

Annons

– Genom att bygga hus till eleverna minskar vi subventionerna med hälften och sparar ungefär en halv miljon kronor per år. Att bo i villorna blir även billigare för eleverna, sade Härjegårdars vd Stig Holm när vi träffade honom efter beslutet att bygga elevboendet.

Tanken med att bygga elevhemmen var att frigöra vanliga lägenheter i Sveg som hyrts ut subventionerat till gymnasieelever men två veckor in på skolstarten har de två husen inte haft något intresse och Härjegårdar har därför beslutat att låta två privata hyresgäster bo i det ena av de två husen.

Annons

Annons

– Vi har inte några elever som bor i husen och därför har vi valt att göra så här, säger Stig Holm.

Husen kostade 5,5 miljoner att bygga till nyckelklart och är alltså inte den enda nyinvestering Härjegårdar gjort som gått mot planerna. Ljusnanhuset i Hede, som köptes för 3,8 miljoner i vintras med tanken att det skulle bli ett hem för ensamkommande flyktingbarn, står också tomt och med det minskade antalet ankommande medger nu Stig Holm att det inte finns behov av lägenheterna till just det syftet längre.

– Nej, nu tittar vi på alternativa planer.

I samband med köpet meddelade Stig Holm att huset på längre sikt kunde användas som vanliga lägenheter men det är oklart om det blir Härjegårdars plan nu.

Ljusnanhuset står tomt. Arkivbild.

Bild: Torbjörn Hedmark

Läs mer: Härjegårdar köper Ljusnanhuset till fyndpris

Läs mer: Härjegårdar bygger nytt elevboende i Sveg

Annons


Caj Källmalm

0690-102 00
caj.kallmalm@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan