Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Konrad Myhr bästa härjedaling i herrarnas 15 km längd - Men Fredrik Hansson bättre på skiathlon

Konrad Myhr från Bruksvallarna blev bästa härjedaling i onsdagens SM-tävling i längdskidor för herrar i Söderhamn. Han slog Fredrik Hansson från Lillhärdal med 15 sekunder. André Larsson, Svegs IK, hade en tung dag i spåret.

Konrad Myhr blev bästa härjedaling i herrarnas 15 kilometer klassisk stil under SM i Söderhamn.

Bild: Jenny Nars

– Det kändes helt ok. Det där sista fanns inte riktigt, det blev att hålla en fart hela vägen. Men det var bra stämning efter spåret och en kul tävling, säger Konrad Myhr som tävlar för Åsarna.

Det är hans första SM som senior och onsdagens femton kilometer klassisk stil slutade med en 51 plats för Konrad Myhr från Bruksvallarna. Han körde in 3:24 efter segraren Emil Jönsson.

För Konrad Myhr fortsätter SM med sprint på torsdag, stafett på lördag och skiathlon på söndag.

– Jag kör allting. Det är ju SM som är det stora målet för säsongen, säger Konrad Myhr.

Annons

I sprinten slutade Konrad Myhr på 74 plats. Han körde stafett för Åsarnas tredjelag som blev 15 i mål och i avslutande skiathlon tog funäsdalingen en 54 plats.

Annons

Fredrik Hansson från Lillhärdal tävlar för IFK Mora. För honom är Vasaloppet det stora målet för säsongen. I onsdagens tävling körde han in på plats 55, 17 sekunder efter Konrad Myhr.

Fredrik Hansson precis efter målgång.

Bild: Jenny Nars

– Jag pressade på bra de två första varven, försökte hålla ihop. Jag låg på gränsen hela tiden, det var en svår bana på det sättet, det fanns inga riktiga partier där man kunde vila, säger Fredrik Hansson.

Nästa stora mål för honom är Vasaloppet, där han siktar på en bättre placering än förra året, då han körde in som 113 man.

– Sedan har jag ett eget mål också, men det håller jag för mig själv.

Hur känns formen, om du ska döma av dagens tävling?

– Det finns lite kvar i stakningen att jobba på, säger Fredrik Hansson som står över sprinten men kör stafetten samt skiathlon under den fortsatta SM-veckan. I stafetten körde han för Moras andra lag som hamnade på sjuttonde plats. I Skiathlon körde Fredrik Hansson in som nummer 50.

För André Larsson, Svegs IK, gick det tungt på onsdgen. Han slutade 101, 7:21 efter segertiden.

– Det var segt i dag, det kändes direkt, efter några hundra meter, att det var tungt.

Annons

Annons

André Larsson var sjuk runt jul. SM-var ett av säsongens stora mål, där svegsåkaren körde även sprinten och slutadepå 81 plats. Nästa mål är Vasaloppet, där han siktar på en topp 100 placering.

– Jag hoppas det går bättre då än vad det gjorde idag, säger André Larsson.

André Larsson hade en tung dag i spåret.

Bild: Jenny Nars


Mikael Andersson

0680-553 93
mikael.andersson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan