Annons

Annons

Annons

Rolle summerar Härjedalsfotbollen

Bästa året någonsin för härjedalsfotbollen

Vilket fantastiskt fotbollsår vi har fått uppleva inom härjedalsfotbollen med både Ytterhogdal och Lillhärdal som seriesegrare.

Fotbollsåret 2017 är det bästa som upplevts någonsin inom kommunen, det började redan i mitten avfebruari när Ytterhogdal gick in i slutspelet i svenska cupen med matcher mot bland annat Elfsborg och Falkenberg "hemma" i fotbollstältet i Ljusdal.

YIK gick sedan obesegrade genom södra norrlandstrean och går för första gången upp i division 2, mycket starkt jobbat av alla i YlK, byn som verkligen lever för sin fotboll. Det ska bli roligt att följa laget nästa säsong.

Annons

Annons

Nästa positiva överraskning är Lillhärdal som helt otippade vinner division 4 och gör debut i division 3 nästa säsong, helt ofattbart av härdalingarna som på fyra år efter att ha börjat om med fotboll på programmet vunnit sexan, femman och förra åretetablerat sig i fyran och i år för första gången vinner fyran. Starkt jobbat är bara förnamnet.

Inom LIF jobbar man på ett annat sätt än YIK med många egna produkter som spelat tillsammans ända sen pojkåren, två helt olika modeller men båda är rätt på sitt sätt beroende på förutsättningarna. Ett stort lycka till i trean till LIF som på min interna härjedalsranking tar ett stort kliv tillplats tre från plats sex.

Lillhärdal, seriesegrare i division fyra.

Bild: Stefan Persson

Däremot verkar Hede ha tappat i slagkraft efter diverse avhopp vilka började redan i början av säsongen. Konraktet i fyran klarades men det vill nog till att hedeborna mobiliserar om det inte ska bli degradering nästa spelår. En rolig sak är B-laget som kallar sig Hede/Vemdalen och spelar sina matcher ofta inför stor publik på anrika vackra Vemvalla.

Avslutningsvis, Svegs IK som man för nått år sen inte trodde kunde sjunka djupare, men det kunde man. Sveg spelar idag i division 6 utan att där göra märkbara avtryck. Damlaget inom SIK drog sig ur serien före seriestart, man undrar vad som gör att allt går fel inom svegsfotbollen på seniornivå? Detta trots flera årgångar med distriktsmästare på juniornivå, och en utsökt anläggning på IP.

Annons

Annons

Varför vill svegarna inte spela fotboll i Sveg när dom kommer upp på seniornivå? En fråga som styrelsen inom klubben måste fråga sig annars finns det snart inget representationslag i centralorten inom härjedalsfotbollen.

Tack för ordet

Roland Kristoffersson Älvros


Roland Kristoffersson, läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan