Annons

Annons

Annons

Curling

Lag Edin kammade hem VM-guld i curling till Sverige: "Spelade superbra i finalen"

Sveriges lag Edin är världsmästare i curling efter att ha vunnit mot Kanada i VM-finalen. Redan i femte omgången kopplade svenskarna ett rejält grep och guldet kunde till slut säkras med segersiffrorna 7-3 efter åtta spelade omgångar, skriver SVT Sport.

Text

Bild: AP Photo/John Locher

Annons

Under natten mot måndag ställdes Sverige mot Kanada och det lag som segrade i VM-finalen förra året.

Lag Edin fick en smakstart och tog en 2-0-ledning i andra omgången. Efter småskakigt spel från kanadensarna gick Sverige upp till 4-0 efter fyra spelade omgångar.

Svenskarna följde upp med genomgående stabilt spel och när det efter sju omgångar stod 7-1 till Sverige var det glasklart vartåt det barkade, skriver SVT Sport.

Annons

Annons

Svenskarna, Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren, som tog silver i OS i Pyeongchang, har levererat en imponerande curling under hela VM i Las Vegas, USA.

Efter åtta omgångar i VM-finalen stod det klart och det kanadensiska laget gav upp matchen och fick tacka för sig medan lag Niklas Edin däremot kunde jubla.

– I år var det vår tur. Vi har spelat bra hela veckan, och hade lite tur i semifinalen. Men nu hade vi byggt upp och spelade superbra i finalen, sa Niklas Edin i en första kommentar efter segern, till SVT Sport.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan