Annons

Annons

Annons

Annons

Ytterhogdal

Härjegårdar säljer fastigheter i Ytterhogdal

Härjegårdar gör sig av med fyra fastigheter i Ytterhogdal. Fastigheterna kommer att säljas på anbud. Anledningen till försäljningen är att det är lokaler som inte används som bostäder.

Annons

Härjegårdar har beslutat att sälja fyra fastigheter i Ytterhogdal. Fastigheterna innehåller lokaler för verksamheter utanför bolagets kärnverksamhet, som i huvudsak är bostäder. Några av fastigheterna är tomma, beroende på att den tidigare verksamheten har flyttat in i den totalrenoverade skolan i byn.

– Jag hoppas att vi kan sälja fastigheterna till någon aktör med lokal anknytning, som har större möjligheter än ett kommunalt bostadsbolag att på ett kostnadseffektivt sätt utveckla fastigheterna, säger Härjegårdars vd Hans Heuser, i en presskommentar.

Annons

Annons

– Priset är en faktor vid försäljningen men vi kommer även att ta hänsyn till den nya ägarens ambitioner att utveckla fastigheterna. Härjegårdar vill stimulera en bra utveckling i Ytterhogdal, det är viktigt för byn, säger Stig Holm, som sköter försäljningen.

Fastigheter som ska säljas Viken 8:17 på Allévägen 1, som består av två lägenheter, Viken 60:1, gamla kommunhuset, Viken 8:20, gamla Bauerska förskolan, samt Viken 6:75, gamla hälsocentralen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan