Annons

Annons

Annons

Lillhärdal

INSÄNDARE: Jag får betala mer för sämre postservice som jag delvis måste utföra själv

Annons

För några veckor sedan gick slåttermaskinen sönder. Jag beställde reservdelar från Söderhamn och de skickade försändelsen på torsdagen. Man skickade grejorna som paket för 74 kronor i porto.

På tisdagen veckan efter fick jag en avi i brevlådan där det stod att min försändelse fanns att hämta på Ica i Sveg - 7 mil tur och retur- men först efter klockan 16.

Annons

Om jag förstått saken rätt har vi lantbrevbäring i Lillhärdal. Hur kommer det sig då att lantbrevbäraren inte tar med sig paketet - som vägde blott 0,9 kilo - och levererar det till mig? Jag har ju betalat portot för det.

Annons

I stället åker lantbrevbäraren till Ica med mitt paket och lämnar det där. Till mig åker han med en avi som Postnord skrivit ut och stoppat i ett fönsterkuvert!

Det märkliga är att om företaget i Söderhamn i stället lagt reservdelarna i Postnords vadderade påse med portot 55 kronor, hade de gått som brev och hamnat i min brevlåda antagligen redan på fredagen.

Jag betalar således mer för sämre service som jag dessutom delvis får utföra själv.

Min fråga är: hur skiljer sig lantbrevbäring från vanlig brevbäring när kassatjänsten, paketutkörningen, frimärksförsäljningen och försändelsemottagningen tagits bort?

Nils-Erik Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan