Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

INSÄNDARE: C: Vi behöver mobila ungdomsmottagningar

Annons

Tjejer och killar som växer upp i Jämtlands län ska också få hjälp när de mår dåligt eller behöver råd. Ungdomsmottagningar är inte bara mens och kondomer utan handlar om att stödja och stötta. Idag har region Jämtland Härjedalen ungdomsmottagning i Östersund med mindre enheter i Sveg och Strömsund. Det räcker inte!

Centerpartiet vill därför skapa förutsättningar för nya typer av mobila ungdomsmottagningar som gör att stöd kan finnas närmare ungdomar runt om i hela länet.

Annons

Annons

Man ska inte behöva flytta för att komma närmare vården utan vi måste försöka ta vården närmare människor där de bor idag. Då måste vi hitta nya moderna lösningar. Vi vill därför se fler mobila ungdomsmottagningar som skulle kunna stanna på orter såsom Hede, Hoting eller Hammarstrand runt om i länet.

Den växande psykiska ohälsan bland unga gör att det behövs fler lättillgängliga insatser för att ge hjälp i tid, ungdomsmottagning är viktigt. Bland unga mellan 15 och 24 år är självmord den vanligaste dödsorsaken.

Då det inte alltid är möjligt att ha fysiska mottagningar på plats, vill Centerpartiet satsa på att öka tillgången till mobila ungdomsmottagningar. Centerpartiet satsar 50 miljoner kronor som landsting och regioner får ta del av och i samverkan med kommunerna utveckla mobila lösningar för att fler unga ska nås av ungdomsmottagningarnas verksamhet.

Detta stärker oss i Jämtland Härjedalen.

Johannes Andersson (C) distriktsordförande Centerpartiets Ungdomsförbund Jämtlands län

Elin Lemon (C) oppositionsråd Region Jämtland Härjedalen    

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy