Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Debatt
Debatt: Sanslöst fräckt av kommunen att lägga ut Mobacka på Blocket

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Äldreboendet Mobacka ska säljas.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Det är känt av alla att kommunens ledning, där alla stora partier ingår, i sin iver att spara och strama åt lägger ner vitala verksamheter som till exempel äldreboendet i Mobacka, och säljer fastigheter som tillhör arbetarna och folket i Härjedalen.

Säljer fastigheter där 4 personer, över 90 år gamla, fortfarande bor utan att det nämns i försäljningsannonsen. Dessutom har man den obegripliga och sanslöst stora fräckheten att lägga ut försäljningsannonsen på äldreboendet Mobacka i Lillhärdal på Blocket. En annons sida där man normalt köper en begagnad bil eller en skinnsoffa. Kommunledningen i Härjedalen borde skämmas ögonen ur sig.

Annons

Annons

Man slutar med snöröjning, skötsel av parker och lekplatser, med gatubelysningen. Drar ner på personal och service till kommunens invånare.

För Sveriges Kommunistiska Parti är kommunens agerande ingen överraskning. Allt som inte håller budgeten läggs ned, det har man sett överallt i hela landet.

I samma politiska anda säljer man fastigheterna som byggdes av folkets skatt och arbete och kastar ut folk som har kämpat hårt och byggt ut kommunens välfärd. Gynnar samtidigt privata intressen i turistnäringen och planerar nya och dyrare privatiseringar till förmån för privata aktörer.

SKP ställer sig solidariskt med kommunanställda som får i uppdrag att under sämre arbetsförhållanden verkställa en folkfientlig politik. Ställer sig solidariskt med arbetarna i hela kommunen som följer nedmonteringen och fördyringen med stort missnöje.

Dags att säga ifrån. Stoppa nedläggningen. Stoppa försäljningen av folkets egendom. Stoppa samhällets nedmontering. Stoppa den rasistiska propagandan om att det är flyktingarnas fel för kommunens dåliga ekonomi.

Det är det kapitalistiska systemet som har nått sin återvändsgränd och inte kan tillgodose folkets behov. Kapitalismen saboterar vårt liv och välstånd. Vore det inte för kapitalismens parasitära tillstånd skulle vi som bor i Härjedalen leva i en rik och välmående kommun med enorma rikedomar i form av mängder med högkvalitativ tallskog, vattenkraft och turistnäringen.

Annons

Alla dessa rikedomar går nu oss näsan förbi för att slutligen hamna som aktieutdelningar hos bland annat familjen Wallenberg.

Lars Lundberg, Sveriges Kommunistiska Parti i Härjedalen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan