Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Statsminister Stefan Löfven höll pressträff – se den här: ”Faran är långt i från över”

Stefan Löfven höll under onsdagen en presskonferens med anledning av coronaviruset. Medverkade gjorde även Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, samt socialminister Lena Hallengren.

– Faran är långt i från över. Det är inte läge att slappna av, sa Stefan Löfven.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Annons

På onsdagen höll statsminister Stefan Löfven en pressträff tillsammans med socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Annons

Under presskonferensen underströk samtliga vikten av att följa riktlinjerna som finns.

– Man ska inte ställa in sig på att samhället återgår till det vanliga om ett par veckor, man bör ställa in sig på flera månader, sa Stefan Löfven.

Lena Hallengren, socialminister, berättade också om att handsprit kommer att erbjudas kostnadsfritt till verksamheter i bland annat äldreomsorgen.

– Det är 120 000 liter fördelat på 450 000 flaskor. Det är en till två flaskor per anställd. Vi kan göra detta eftersom Socialstyrelsen är nationell inköpscentral och har i den rollen tecknat kontrakt med svenska företag som tillverka desinfektionsmedel. Handspriten finns i lager och delas ut efter befolkningsmängd till intresserade, säger hon.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan