Annons

Annons

Annons

Klövsjö

Minnesord: Ing-Marie Hallberg, Klövsjö

Ing-Marie Hallberg somnade in den 21 april 2020. Hon föddes av Elisabet Petrusson från Bryngelhögen och Jonas Pålsson från Överhogdal. Växte upp i Överhogdal med syskonen Ann-Britt, Paul-Åke och Valborg.

Ing-Marie gick sex år i folkskolan i Överhogdal. Samt ytterligare ett år för att lära sig baka och laga mat. Hon hade bra sifferminne. Fick jobb på Konsum i Överhogdal, Rätan, Böle och sist i Klövsjö. Där träffade hon Olle och bildade familj. Hon lärde sig byns alla telefonnummer utantill. Tidigt i äktenskapet skickade Olle henne till Simon Edlund för att hon skulle lära sig koka flötgröt. Med tiden blev hon duktig.

Annons

Annons

Hon fick fem barn. När barnen började bli lite större började hon jobba som hemsamarit. En dag öppnades det en väderstation i Klövsjö. Ing-Mari gick utbildningen och började jobba som väderobservatör, med väderavläsning var tredje timma dygnet runt. Ett jobb hon hade fram tills stationen stängdes.

I Klövsjö hjälpte Ing-Marie till med olika saker i byn. Hon serverade på begravningar, på bygdegården vid danser och på Tomtan på sommaren. Hon var väldigt engagerad i Klövsjö hembygdsförening, där hon tillsammans med andra kvinnor vävde en matta inför nästa sommars Tomtfest. Ing-Marie var även med och vävde mattor till olika föreningars lotterier. Hon var även engagerad i Centerkvinnorna i Klövsjö under en del år. Var också aktiv i PRO, stickade och virkade till deras tombola i Svenstavik. Samlade även in pengar till kyrkans bårtäcke och övrig kyrklig verksamhet.

Ing-Marie var väldigt social och sa aldrig ett ont ord om någon i byn. I hemmet visade hon sin uppskattning mot familjen genom att baka matbröd och kakor, samt laga god mat. Ing-Marie var duktig på att sy, sticka, virka, väva, tova, samt att måla och tapetsera i hemmet. Hon var också intresserad av släktforskning.

Efter flera strumaoperationer fick hon ett rör insatt i halsen. Med tiden tappade hon dock kraft, energi och delvis rösten. Trots detta lyckades hon koka grynost på 15 liter mjölk 14 dagar innan hon hastigt avled.

Vi i hennes familj säger: Tack för grynosten mamma, mormor och farmor.

Barnen via Elise

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan