Annons

Annons

Annons

Minnesord: Ingvar Eurenius, Orsa

Till minne av Ingvar Eurenius. Han var född i Överhogdal 1933, som nummer sju av sju syskon.

Det var på hösten 1960 som Ingvar kom till Stockholm, för att gå TI, och utbilda sig till vägmästare. Han träffade då sin blivande hustru Aino och fick två barn. Började sin yrkesbana på Arlandavägen i Stockholm, arbetade på Vägförbättringar och var med om Larsbergs skapelse. Ingvar arbetade även som vägmästare och arbetsledare i Stockholms stad, Lidingö och Nacka kommuner.

Annons

Därefter blev längtan för stor till Norrland! 1975 började han arbeta åt Sundsvalls kommun och blev där till han blev pensionär.

Annons

Han och hans fru hade då också köpt sin familjegård i Bräcke, dit han alltid längtade. Efter friheten, skogen och renoveringsobjektet. Familjen var där så mycket de kunde, ofta med många gäster, som umgicks, bakade tunnbröd med mera.

Ingvar hade ett sort umgänge, av arbetskamrater, grannar, släkt och många vänner. Alla trivdes i Ingvars närhet, med hans vänlighet, humor och kärlek till de sina och sina vänner.

Fritidsintressen var framförallt familjen, resor, skidåkning, samt renovering av gården. Han blev berest, i Europa, Asien, USA, Mexico och till och med Hawaii.

2008 flyttade Ingvar och hustrun till Orsa, för att komma närmare dotterns familj.

Han hade ett rikt och lyckligt liv, till Alzheimers sjukdom kom och senare också Covid-19, som tog hans liv.

Ingvar är saknad av många, barn, barnbarn, barnbarnsbarn, släkt och många vänner.

Aino Eurenius

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan