Annons

Annons

Annons

Sveg

Debatt
Debatt: Replik: Vi har försvarat samverkansavtalet in absurdum

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Rikard Mattsson, ordförande för Kommunal.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Replik på ”Kommunalrådet (S) svarar Kommunal – Vi jobbar för mer pengar till verksamheterna” (26 februari)

Du svingar vilt i ditt svar på min insändare. Jag beskylls för att i insändaren kritisera chefstillsättningar inom socialförvaltningen.

Annons

Annons

Var du får dessa uppgifter från vet jag ej, men min insändare ger då inte uttryckt någon kritik i ämnet. Vi har emellertid ställt alla de satsningar som görs på chefsleden i relation till vilka futtiga satsningar vår medlemskår försökt få igenom.

Vidare fortsätter du att anklaga oss för att inte stå upp för samverkansavtalet. Detta avtal som vi försvarat in absurdum de senaste åren trots ideliga brott mot avtalet från arbetsgivarens sida. Är det någon sida som har behandlat samverkansavtalet ”lite hur som helst” så är det arbetsgivaren – du borde skämmas! Där gör du mig både arg och ledsen. 

Att vi via samverkansavtalet inte skulle ha hävdat olämpligheten i att utöka chefsledet på socialförvaltningen är osant, det gjorde vi 26 oktober 2020 där vi även ifrågasatte var pengarna skulle tas från. 

Läser även i kommunalrådets svar att man inom socialdemokratin i Härjedalen ser det som en framgång i förhandlingar med sin allierade att kollektivavtal ska följas av arbetsgivaren. Ja, vad säger man?

Vidare så måste jag säga att jag inte i sak kritiserat att det säljs fastigheter, men att det visst måste anses som ett brott mot kommunallagen att kommunen säljer fastigheter till underpriser utan att göra ett ordentligt försök att få ut mesta möjliga pengar till kontot.

Annons

Jag noterar också att kommunalrådet inte väljer att svara i fråga om de ofinansierade ytterkläderna till äldreomsorgen.

Slutligen så har jag svårt att tro på att politiken inte lagt sig i lönebildningen på vatten och miljöresurs. För inte kan väl enskilda tjänstemän ha beviljat miljonsatsningen på löneökningar 10 000–17 000 kronor i månaden för chefsledet, utan att ha politiken i ryggen?

Socialdemokratin borde arbeta för minskade klyftor i samhället, men så sker tyvärr inte i Härjedalen.

Rikard Mattsson, ordförande Kommunal Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan