Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Insändare: V: Skolan behöver besked

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Åke Remén (V).

Bild: Stefan Persson

Annons

Äntligen börjar det hända lite med skolfrågorna i Härjedalen. Besked om att byskolorna skall få vara kvar och skolan i Hede kommer få en behövlig renovering. Jättebra!

Något som dock är mindre bra är att Södra skolan i Sveg och Härjedalens gymnasiums framtid fortfarande svävar i ett vakuum. Frågan om hur dessa skolor skall se ut i framtiden har diskuterats i snart 15 år. Det är dags att ta beslut nu och komma igång.

Annons

Annons

Båda dessa skolors lokaler är i dagsläget inte i acceptabelt skick eller för den delen anpassade för den verksamhet som bedrivs och måste åtgärdas skyndsamt. För att kunna gör detta måste vi politiker en gång för alla bestämma vilken riktning vi ska ha för dessa skolor.

Var ska Södra skolan och gymnasiet vara placerade, tillsammans eller var för sig? Ska vi ha en F-9 skola? Vilka utbildningar skall bedrivas på vårt gymnasium? Hur renoverar vi skolorna på det mest kostnadseffektiva sättet? Frågorna är många och kan inte längre vänta på svar.

För oss i oppositionen är det tydligt att frågan måste hanteras nu. Det finns inget annat alternativ för vår kommuns framtid än att satsa på ett modernt och attraktivt gymnasium som gör att våra ungdomar väljer att studera på hemmaplan som första val. Vi har utbildningar som är unika och håller hög kvalitet, det måste återspeglas i våra lokaler.

Det kommer att kosta att renovera våra slitna skolor i Härjedalens kommun, men gör vi inte det snarast kommer kostnaden för framtiden vara bra mycket större. Barnen är vår framtid, där måste vi våga satsa.

Åke Remén (V) oppositionsråd

Lokalerna på Södra skolan och gymnasiet i Sveg har stora behov av upprustning.

Bild: Stefan Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan