Annons

Annons

Annons

Sveg

Insändare
Insändare: Svar från M: Vi ska inte lägga skattebetalarnas pengar på en hundrastgård

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Att vara hundägare är både roligt och stimulerande. Men det är också en fritidssysselsättning och privatsak. Innan kommunen börjar spendera skattebetalarnas pengar måste vi fråga oss var man ska dra gränsen för vad en kommun ska ägna sig åt. Att bygga och driva hundrastgårdar menar vi är en bra bit på fel sida av den gränsen.

Insändare: Hundtätt utan rasträtt (4 mars)

Annons

Annons

Kostnaden var ett skäl till stängningen av den tidigare hundrastgården, särskilt som det började komma önskemål från andra orter om att kommunen skulle driva hundrastgårdar. Och naturligtvis är det svårt att säga nej om man redan har en sådan på en ort.

Smittorisken var ett annat skäl. I samma veva som stängningen bröt det ju ut en epidemi med dödlig smitta bland hundar i vårt grannland. Det är då knappast optimalt att ha en punkt utefter E 45 där hundar från en stor del av Skandinavien ska sammanstråla.

Vill också påpeka att det finns möjlighet att – liksom för andra fritidsintressen – starta en förening för ändamålet. Kommunen stöttar många initiativ inom föreningslivet, men vi vill inte driva verksamheten åt de intresserade.

Naturligtvis ska vi göra även Sveg ännu mer attraktivt för invånare och inflyttare. Men då ska det vara satsningar som bidrar till de flestas nytta och trivsel.

Lars-Olof Mattsson (M) ordförande samhällsutvecklingsutskottet, Härjedalens kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan