Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Insändare: Byvaktmästeriet i Härjedalen ska vara kvar!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Byvaktmästeriet har hjälpt till med bland annat gräsklippning.

Bild: Arkivbild

Annons

Då var det dags för den sittande majoriteten att ge sig på nästa väl fungerande och uppskattade samhällsservice i vår kommun. Nämligen Byvaktmästeriet.

Från och med 2020 krävs åter ett biståndsbeslut eller tidigare beviljad hemtjänst för att få hjälp med exempelvis snöskottning, gräsklippning, hjälp att ta in ved.

Idag utför Byvaktmästeriet en viktig service för många äldre i kommunen. En service som kan vara helt avgörande för att kunna bo kvar hemma. Att de äldre i vår kommun kan få bo kvar hemma längre i sina egna hus är något som både kommunens ekonomi men framförallt den enskilda individen vinner på.

Annons

Annons

Byvaktmästartjänsterna i kommunen är ett viktigt arbete för många. Just Byvaktmästeriet har under många år varit ett mycket framgångsrikt, effektivt och bra verktyg i avdelningen Arbete och aktivitets viktiga arbete.

De finns ju vissa som hävdar att när kommunen erbjuder dessa tjänster så bryter man mot lagen och konkurrerar på orättvisa villkor mot företag som kanske erbjuder liknande hushållsnära tjänster. Detta är helt fel. Vi vill nästan hävda att det är en medveten lögn. En kommun står helt fritt att själv utföra biståndsbedömda insatser för sina invånare.

Åke Remén (V), Jeannette Ek (V), Bengt-Arne ”Baben” Persson (L), Gunilla Zetterström Bäcke (-), Karin Holmin (VH)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan