Annons

Annons

Annons

Vemdalen

Debatt
DEBATT: Kommunen borde utreda köp av prästgården i Vemdalen – kan lösa skolans behov av lokaler

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Intresset för köp av både tomter och fastigheter i kommunen ökar. Med förhoppningsvis fler permanentboende i hela kommunen så ökar också behovet av platser inom både förskola och skola. Verksamheter vars lokaler ständigt är aktuella för översyn, underhåll och satsningar för att möta lagkrav och förändrade behov.

Vid bildningsutskottets sammanträde den andra september fick vi ledamöter information om att kyrkan är intresserad av att sälja prästgården i Vemdalen.

Annons

Annons

Ett stort hus med en tomt som angränsar till skolan och förskolan.

Enligt uppgift så har tjänstemän inom kommunen vid flera tillfällen informerats om kyrkans planer gällande Prästgården i Vemdalen. En information som ingen var intresserad av? Vi ledamöter fick informationen från annat håll vid sammanträdet.

En fastighet som ligger så strategiskt rätt i förhållande till kommunens kärnverksamheter och som nu också är aktuell för en försäljning måste självklart beaktas, utredas och mötas med intresse oavsett om det resulterar i ett köp eller inte. Att vara förutseende, arbeta förebyggande och i möjligaste mån undvika dyra investeringar parallellt med tydliga planer och prioriteringar på både kort och lång sikt är alltid rätt strategi för att nå framgång.

Det vore klokt om kommunen, när tillfälle nu ges i Vemdalen, omedelbart tar upp förhandlingar med kyrkan om ett eventuellt köp av fastigheten. Kommunen skulle med ett köp undvika de investeringskostnader som en utbyggnad skulle medföra om/när efterfrågan på förskole- och skolplatser ökar i området.

Karin Holmin, Vox Humana

Ledamot i bildningsutskottet

Ett sätt att få fler lokaler för skolan och förskolan i Vemdalen kan vara att köpa prästgården i byn, det tycker Karin Holmin, Vox Humana.

Bild: Stefan Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan