Annons

Annons

Annons

Fotboll

Frustrerat i Ytterhogdal – tre röda kort i toppmötet: ”Är för mycket”

Ytterhogdals IK föll i den viktiga toppmatchen mot Stöde IF. 2–0 slutade matchen. 0–3 blev facit i antal röda kort.

Antonino Aspa tyckte att tre röda kort var för mycket mot Stöde.

Bild: Andreas Olsen

Annons

Tre viktiga poäng stod på spel när tabellfyran Stöde och tabelltvåan Ytterhogdal drabbade samman i division 2. Seger för Stöde och de skulle kliva förbi Ytterhogdal, tvärtom och gästerna skulle rycka ifrån.

Slutresultatet blev det förstnämnda. Stöde vann med 2–0, Oskar Nordlund målskytt tidigt i matchen innan Axel Näsholm satte spiken i kistan mot slutet.

Annons

Dock var det röda kort som främst präglade matchen. Ytterhogdal fick nämligen tre spelare utvisade; Boris Nana Tonzi i den första halvleken, inbytte Dory Yates i den andra och Jonas Sapienza i slutminuterna.

Annons

De två första direkt röda kort, efter tacklingar. Det sista på grund av två gula kort, då Sapienza knuffat Näsholm mot bröstet på tilläggstid.

– Första målet var vårt misstag. Jag vet inte om det borde ha varit frispark, det var 50/50. Men den här domaren är otrolig. Vi får tre röda kort, jag tycker att det är för mycket. De visar aldrig någon respekt för det här laget. Vi spelar nio mot elva. Då är det omöjligt att vinna, säger Ytterhogdals tränare Antonino Aspa.

Kan du förstå varför han gav de röda korten?

– Det första kan jag förstå. Det andra var en tackling, men när motståndarna gör likadant blir det ingenting. Det sista ser jag inte varför det blir rött.

Förlusten gör alltså att Stöde går om Ytterhogdal i tabellen. Samtidigt var det en missad chans för Ytterhogdal att knappa in på serieledande Team TG.

– Det är fotboll. Vi har elva matcher kvar. Om vi vill vinna serien behöver vi vinna alla matcher, säger Aspa.

Fotnot: Tidningen sökte även huvuddomare Robin Albertsson för en kommentar efter matchen. Han valde att avböja intervju.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

MATCHEN

Stöde IF–Ytterhogdals IK 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (9) Oskar Nordlund, 2–0 (82) Axel Näsholm.

Röda Kort: Boris Nana Tonzi, Dory Yates och Jonas Sapienza.

Domare: Robin Albertsson.

Publik: (Information saknas).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan