Annons

Annons

Annons

Fotboll

Stöde starkare än Sveg

Sveg hängde inte riktigt med i svängarna när serietrean Stöde kom till IP på besök. Gästerna vann rättvist om än med lite väl stora siffror, 1-5. Största skillnaden mellan laget var fysiken då Stöde var lite större och starkare överlag.

Text

Stöde var lite starkare än Sveg under lördagens match i damtvåan.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Det började riktigt illa för Sveg som släppte in två mål redan första kvarten, båda efter lite strul i försvarsleden.

– Vi har lite problem med lagen från Sundsvallstrakten, de spelar mycket mer fysiskt än vi är vana vid och trots att vi vet om det så är det svårt att hänga med i svängarna i inledningen av matcherna, säger tränaren Stefan Persson.

Nike Edén i en tuff duell med en Stödeförsvarare.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Annons

Svegslaget tände dock till och kom in mer i matchen som jämnades ut. Strax innan halvtid gör ändå Stöde ett tredje mål och punkterar tillställningen.

– Men lagmoralen är god. Hela laget fortsätter att jobba hårt men Stöde var helt enkelt starkare fysiskt än oss, påpekar Persson.

Andra halvlek är ganska jämn och under slutkvarten pressar Sveg på för att spräcka målnollan vilket Elvira Hermansson kan göra med en välplacerad straff i slutminuten.

– Nu har vi en match kvar, Timrå hemma. Tar vi en poäng där så blir vi helt säkert sexa i serien, det kan vi bli även med en förlust men vi vill avsluta snyggt, säger Persson som är nöjd med första säsongen i damtvåan för Sveg.

Sveg–Stöde 1–5 (0–3) Målskytt: Elvira Hermansson.

Det var många tuffa dueller när Sveg mötte ett fysiskt starkt Stöde.

Bild: Mikael Andersson

Bild: Mikael Andersson

Bild: Mikael Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan