Annons

Annons

Insändare
Insändare: PRO: Riksväg 84 är den viktigaste vägen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Magnus Sjöborg

Annons

Jag vill inleda med att instämma i Christer Hanssons resonemang att diverse särintressen har fått överhanden i debatten kring Förbifart Sveg.

Insändare: Samhällsnyttan med ny E45 viktigare än att sälja korv (29 september)

Den nya vägsträckningen skulle innebära kraftigt förkortade avstånd för genomgående trafik från Dalarna till Jämtland. De kortade transportsträckorna innebär en samhällsekonomisk vinst som gynnar alla.

Det är alltid omöjligt att vara samtliga intressen till lags. Skulle alla aktörer ha vetorätt i stora projekt, skulle inga vägbyggen eller stora anläggningsarbeten vara möjliga att genomföra i Sverige.

E 45, som är Härjedalens pulsåder i nordsydlig axel, är dock inte den viktigaste vägen för näringslivet eller för befolkningen i stort i kommunen. Riksväg 84 är Härjedalens viktigaste väg med sträckning genom Sveg även i framtiden. Fjällturismen är fortfarande hänvisad till att färdas genom Svegs centrala delar. Det är därför rimligt att anta att de apokalyptiska scenarion som uppmålats är kraftigt överdrivna.

Annons

Annons

Intresset för byggandet av förbifarten är stort utanför Svegsbygden och en omfattande namninsamling med positiv inställning gentemot projektet har redan lämnats in till Trafikverket.

Caj Ek, trafikansvarig PRO Ytterhogdal

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy