Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Det är roligt att skriva om roliga saker

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen, Mikael Andersson

Annons

Media anklagas ibland för att bara berätta om hur dåligt allting är. Lite som gamla testamentets profeter ställer sig journalisterna upp i folksamlingen och mässar på om samhällets baksidor. Korruption, kriminalitet, klimat – det bara fortsätter och fortsätter.

Samtidigt är det ju detta som är journalistikens roll. Vårt jobb är att berätta om vad som händer för att ni medborgare ska kunna fungera i vårt demokratiska samhälle. Media har inte längre något monopol på informationsspridning, men många vänder sig fortfarande till oss för trovärdig och oberoende journalistik om vår omvärld.

Annons

Annons

Att det blir en negativ klang i många nyheter har att göra med att det ofta är det vi tycker är mest intressant att berätta om. Utifrån den erfarenhet, tradition och kunskap som finns inom journalistskrået. Att allt är som det alltid har varit är liksom ingen nyhet. Men att deltidsbrandmän inte fick gå från sina jobb på kommunen är det, bara för att ta ett exempel.

I ärlighetens namn kan det vara lite tröttsamt. Ingen vill väl egentligen komma med ständiga jeremiader, även om det kan vara nog så viktig information som fler behöver ha reda på. Oavsett om man drivs av ett starkt patos för journalistikens roll i samhället, kan man bli lite sänkt av mörker och kyla, det upplever jag själv i alla fall.

Därför är det roligt att skriva om roliga saker, som att Svedjegården i Ytterhogdal fick kommunens kvalitetspris. En rolig och viktig nyhet, inte minst för personal och brukare, som du kan läsa mer om i veckans TH.

Väl bekomme och fortsätt tipsa oss om roliga saker som händer i Härjedalen!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy