Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsruta: TH åker till Strasbourg

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Jag har förvisso ingen presslegitimation, jag har aldrig behövt det i Härjedalen. Det räckte med att börja på TH för att bli (ö)känd och därmed också insläppt i de flesta kvarter. Till och med Medborgarhuset slår upp sina portar när undertecknad kommer på besök, kanske inte alltid med glädje, men det ska sägas att tillgängligheten hos de flesta tjänstemän och politiker i Härjedalens kommun är god, jämfört med hur det kan vara på många andra ställen. Och det gillas av en journalist. Om sen alla politiker och tjänstemän gillar det vi skriver, det låter jag vara osagt.

Annons

Annons

Nåväl, TH är inte lika känd i Strasbourg, där EU-parlamentet samlas nästa vecka. Där krävs det pressleg eller någon annan försäkran om att man är journalist för att få ackreditering. Och det är fixat. Så nästa vecka får redaktionen klara sig utan mig, jag ska istället försöka skriva några artiklar med bäring på Härjedalen från en av EU:s grundläggande institutioner. På plats alltså i Strasbourg.

Tanken är att rikta in sig på skogen, skogsnäringen, skogens ekologi – där finns det övergripande förslag på EU-nivå som kan påverka skogsarbetet även i Härjedalen. Jag hoppas kunna få med mig lite matnyttigt kring det att skriva hem om. Vi får se. Kanske har du andra frågor som du tycker jag borde ta med mig från Härjedalen? Mejla gärna dina tips och inspel på [email protected]

Annars har jag ägnat de senaste dagarna åt utedass medan mina kollegor bland annat skrivit om körsång, bredbandsmiljoner och säsongsboende. För att nämna något. Vi försöker att blanda och ge en kompott av Härjedalsnyheter till er läsare, efter bästa förmåga. Och det ska vi försöka göra även från EU-parlamentet.

Mikael Andersson

chefredaktör och ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy