Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Slakteri, grönsaker och bättre transporter – högt på önskelistan för matintressenter i Härjedalen

Transporter, kvantitet, avsaknad av grönsaker och lång väg till ett slakteri är något av det som diskuteras när Härjedalska matproducenter och restauratörer möttes för för att prata utveckling av lokalproducerad mat och råvaror.

– Det finns inte vettiga transporter av varorna, endera tar det för lång tid eller också blir det jättedyrt, säger Emil Bertilsson på Skoogs krog.

Lokala producenter och restaurangföreträdare träffas för att utveckla mat från Härjedalen.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Personal och krögare från ett tiotal restauranger och drygt en handfull lokala matproducenter från Härjedalen samlades en förmiddag på Skoogs krog i Funäsdalen för att lära känna varandra och hitta samarbeten. Möjligheter och utmaningar diskuterades i stort och i smått.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy