Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sveg

Läsartext
Strykande åtgång på julgröten

Detta är en läsartext.

Det var festligt och fullsatt på julmarknaden i Överberg. Foto: Mats Pålsson

Annons

Byalaget i Överberg fick äntligen ha julmarknad efter pandemiuppehållet. Marknaden var mellan klockan 11 och 14, men redan 10.30 öppnade Maggan Stål och Inger Johansson och det visste besökarna, för de började redan strömma in för att få julgröt och tunnbrödstut med julskinka och innan dagen var till ända var gröten slut. Där serverades också kaffe med bullar och olika sorters kakor.

Annons

Ute högg Nisse Andersson ved till kolbulle-elden där Anders Härjebäck och Benny Busk stod med sina pannor och gräddade kolbullar. Åtgången var så stor att de var tvungna att göra flera smetar. Bredvid stod Rikard Forsgård och Magnus Wåger och kokade kaffe i en flera liter stor kaffepanna. Uppe i danssalen vällde det in folk för att se vad knallar sålde och det var allt från sylt till smycken, julsaker och piassavakvastar med virkade skydd på skaften.

Annons

Byalaget hade också ett bord där det såldes kakor som damerna i byn hade bakat. Den lokala musikgruppen ”Söndagsklubben” stod för underhållningen och spelade julmusik. Knallarna var mycket nöjda och bad att få komma nästa år också.

Byalaget vill tacka alla besökarna – inkomsten var ett välkommet bidrag till kostnad i ström nu i vinter och önskar alla en god jul!

Dan Wiklund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy