Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Långloppsstjärnornas kamp på ovanliga sträckor – se loppet här

Tidigare under säsongen blev det klart att Sporten satsar stort på livesänd skidåkning den här säsongen.
Till helgen livesänds de första tävlingarna från Bruksvallarna – med massor av stjärnor från Östersund på startlinjen.

Text: 

Det är stjärntätt från Östersund i de livesända tävlingarna från Bruksvallarna.

Bild: Karin Fjaervoll

Annons

I april livesändes SM på längdskidor vilket intresserade många av Östersunds Posten, Länstidningen Östersunds och Tidningen Härjedalens prenumeranter. De lokala tidningarna satsar tillsammans med Expressen stort på livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska Skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Tävlingarna har sändningsstart med uppsnack 11.50 på lördag och 09.50 på söndag.

Annons

Sporten livesänder både sprintloppet med Oskar Svensson på lördag och distansloppet och långloppsåkarnas kamp på söndag från Bruksvallarna.

Inbäddat innehåll

Under lördagen väntar sprinttävlingar och på söndagen klassiska lopp, 10 kilometer för damer och 15 kilometer för herrar. I både dam- och herrklassen finns flera stora långloppsstjärnor anmälda. I damklassen är dominanten Britta Johansson Norgren, Sollefteå Skidor IF uppskriven och på startlinjen finns även konkurrenten Lina Korsgren, Korsnäs IF SK.

I herrklassen finns också två starka långloppsnamn, nämligen Max Novak, Offerdals SK, och Emil Persson, Östersunds SK.

Kvartettens satsning på långlopp fortsätter även den här säsongen, och som en del i uppladdningen ställer de upp i 10/15 km klassiskt i Bruksvallarna vilket innebär kortare och för åkarna ovanliga sträckor.

Annons

LIVE-TV: Se långloppsgiganterna göra upp i Bruksvallarna här

Annons

Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren här i en duell under Tjejvasan. På lördag tävlar de båda i Bruksvallarna – och vi livesänder loppet.

Bild: Sanna Svanebo

Östersunds SK:s Emil Persson ställs mot Offerdals MAx Novak i ett distanslopp i Bruksvallarna till helgen. Tävlingarna ser du live här oss oss på lördag och söndag.

Landslagsåkaren Oskar Svensson är en annan svensk stjärna som kommer att finnas med på startlinjen i Bruksvallarna, både i sprintloppet på lördagen och distansloppet på söndagen. Svensson är glad över att satsningen på livesänd skidåkning den här säsongen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

Landslagsåkarna Oskar Svensson och Emma Ribom är glad över satsningen på livesänd längdskidåkning.

De längdtävlingar som sänds är bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Annons

Här är de livesända tävlingarna:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

Annons

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan