Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Oppositionen: Ynkedom att inte ge en gåva för arbetet under pandemin

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Härjedalens kommun beslutade på senaste kommunfullmäktige 29 november att inte ge sina anställda en gåva som tack för väl utfört arbete under coronapandemin.

Ett presentkort på 500 kronor att använda hos kommunens näringsidkare skulle ha varit en uppskattning från en arbetsgivare som ser sina anställda och värdet av deras arbete som satts på prov under snart två år.

Annons

Härjedalens kommun är ensam i länet om att inte ge personalen denna uppskattning. Regionen och sju kommuner har gjort detta under 2020 eller 2021. Detta är det yttersta beviset på Härjedalens kommuns personalpolitik som förs utan hjärta och ett strikt förhållningssätt som uteslutande hänvisar till ekonomin.

Annons

Ändå har regeringen gjort det lättare för kommuner att visa anställda uppskattning och samtidigt gynna näringslivet med att ta bort förmånsbeskattningen 2020 och 2021 på gåvor till anställda.

Vi i vår del av oppositionen fick höra att ”nu märks det att det snart är val” när vi ville bifalla vår egen motion. De styrande ansågs vara de som tog ansvar och de som föreslog att säga nej till förslaget fick goda omdömen av kommunalrådet i inlägg senare i debatten.

Detta är inget annat än ynkedom hos vår kommunledning. Vi ser fram emot en ny sådan nästa år.

Margareta Mahmoud Persson (KD)

Karin Holmin (Vox Humana)

Åke Remen (V)

Jeanette Ek (V)

Eva-Britt Boij (L)

Bengt-Arne Baben Persson (L)

Gunilla Zetterström Bäcke (-)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan