Annons

Annons

Annons

krönika

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: För TH är LIF viktigare än ÖFK

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen, Linda Hedenljung, Håkan Persson

Annons

Det gäller alla idrottslag i Härjedalen. De är alla viktigare än ÖFK för Tidningen Härjedalen. Och därför är det också en viktigare nyhet att Lillhärdal tar en plats i division fem, än att någon tidigare klubbdirektör för ÖFK blir dömd eller inte.

På det stora hela berör kanske ÖFK fler människor än Lillhärdals IF. Men vi bryr oss inte så jättemycket om det stora hela. TH bryr sig om Härjedalen. Och vill man läsa om en fotbollsklubb i stan så finns det massor av andra medier som rapporterar om det. Men vilka berättar att Härdal ska spela i femman nästa säsong? Ja, det är väl vi och den eminenta tidskriften Härdalsbladet (som faktiskt är ännu mer lokal än vad TH är), på sin höjd.

Annons

Man kan naturligtvis ha två tankar i huvudet på samma gång, även om det är en egenskap som försvagas allt mer i dagens polariserade debattklimat. Ja, man kan ju tycka att ÖFK är viktigt och intressant, samtidigt som man gärna vill veta vad som händer med det lokala fotbollslaget, det som ligger en närmast om hjärtat. Men i TH får du bara läsa om Lillhärdal.

Annons

Visst finns det undantag. Nu till exempel försöker vi spegla vad olika strategier, idéer och beslut på EU-nivå faktiskt får för konkreta följder för skogen i Härjedalen. Saker som bestäms långt borta från våra verkligheter kan ha stor betydelse för vår vardag, ibland mer än vi tror. Det är viktigt att (ibland) lyfta blicken utöver Härjedalens gränser, men kärnan är ändå det som händer här.

Och nu är det ju så finurligt att om du är kund hos TH loggar in på vår webb, så kan du använda samma inlogg hos våra systertidningar i bland annat Östersund. Om det skulle vara så att du till exempel vill läsa mer om ÖFK. Jag lovar, det skrivs jättemycket om ÖFK i stan. Det räcker och blir över.

En lokaltidning ska vara lokal. Den ska göras lokalt, handla om det som händer lokalt och verka i ett lokalt sammanhang. Så om någon härjedaling tar steget upp till ÖFK lovar jag att vi kommer att skriva mer om det laget också.

Men inte förr!

Bild: Johannes Berndalen

Bild: Håkan Persson

Bild: Linda Hedenljung

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan