Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Posten tar nacksving på TH

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Johannes Berndalen, Shanelle Nordgren

Annons

En väldigt stor del av TH:s prenumeranter får tidningen distribuerad av posten. Det gäller framförallt er som inte bor i Härjedalen, men som ändå är ett viktigt bidrag till att TH kan fortsätta göra sitt jobb. – fri och oberoende journalistik om, av och för Härjedalen.

Problemet är Postnords beslut om varannandagsutdelning, som kommer att göra det svårare att få fram TH i tid.

Annons

I dag har posten två dagar på sig att se till att ni får tidningen, vilket innebär att den ska ligga i era brevlådor senast fredagar. Med varannandagsutdelning, som redan genomförts i södra Sverige och som nu även rullar norröver, blir det post i brevlådan måndag, onsdag, fredag ena veckan och tisdag, torsdag andra veckan.

Annons

I korta drag innebär detta att TH troligen inte kommer att komma i era brevlådor på fredagar, åtminstone varannan vecka. Utan då först veckan efter på måndagarna.

TH är unik på det sättet, att en så stor del av våra prenumeranter befinner sig utanför Härjedalen. Det är ett gott betyg, inte nödvändigtvis för oss som jobbar här, utan för TH som fenomen. Många av er är trogna kunder som haft tidningen länge. Vad jag förstår av de kontakter jag har, handlar det ofta om att ha en länk till ett landskap man älskar och trivs i, en koppling till släkt och vänner, barn- och ungdomstid, fritidsliv eller andra intressen.

Jag önskar ibland att jag själv kunde åka land och rike runt och dela ut tidningen, särskilt när man hör om den frustration det är att inte TH kommer, att den där kopplingen liksom inte blir av, något man gått och längtat efter en hel vecka.

Nu går ju inte det, och riktigt hur vi ska lösa detta vet jag inte i dagsläget. Det finns andra sätt att läsa TH, på webb, i app, som e-tidning, men jag vet och förstår att tidningspapper är något särskilt för många. Och att ge ut en tryckt tidning kommer vi att fortsätta med inom överskådlig framtid.

Oavsett postens nacksving.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy