Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour i Sundsvall

Duo från Åre i topp – Sporten livesänder från anrika backen

Ett stort antal åkare från Åre gör upp med några av Sveriges bästa – dessutom kryddat med internationellt motstånd till helgen.
Sporten livesänder tävlingarna från Sundsvall.

Text

ÖP, LTZ och TH livesänder tävlingar av hög klass i helgen när Alpine Elite Tour kommer till södra berget.

Bild: Frida Eriksson, Nisse Schmidt

Annons

Den 8 och 9 januari 2022 är Sundsvalls SLK värd för Svenska Spel Alpine Elite Tour vilket är Sveriges bästa cup för alpin skidåkning. Tävlingen arrangeras på södra berget där den anrika backen från 30-talet kommer gästas av åkare med hög klass.

Sedan i slutet av 1930-talet har backen byggts ut och uppnår i dag en längd av 650 meter. Under lördagen och söndagen väntar tävlingar för både herrar och damer på södra berget, över 200 till antalet i dam- och herrklassen.

ÖP, LTZ och TH kommer att livesända från tävlingarna under både lördagen och söndagen.

– Fint att vi kan erbjuda en bred sportbevakning, och dessutom genom livesänd idrott. Det ska bli intressant att följa hur våra lokala åkare står sig emot eliten i Sverige, säger sportredaktionens tillförordnade nyhetschef Fredrik Sjölund

Annons

Det här är den andra deltävlingen i den alpina elittouren. Den första anordnades i Klövsjö, den 11-12 december. Cornelia Öhlund, Åre SLK, är en av favoriterna.

Bild: Nisse Schmidt

Annons

Duveds Tobias Hedström ligger på femte plats inför tävlingarna i Sundsvall.

Bild: Sanna Svanebo

I Svenska Spel Alpine Elite Tour delas det, precis som i Europacupen och världscupen, ut poäng  i varje tävling. I nuläget är det Cornelia Öhlund, Åre SLK följd av Sophie Nyberg i topp. På tredje plats hittar vi Sundsvallsåkaren Liza Backlund.

På herrsidan är det Johan Silfält, Valfjällets SLK, och Täby-åkaren Oskar Gillberg som ligger på delad första plats. Nära där bakom finns fjolårsvinnaren av cupen David Törnqvist från IFK Borlänge. Bästa åkare från Jämtland inför tävlingen på södra berget är femteplacerade Tobias Hedström som tävlar för Duved.

Alpine Elite Tour i Sundsvall

Lördag

Första åk damer, 09.30 – se åket live här

Andra åk damer, 11.15 – se åket live här

Första åk herrar, 12.45 – se åket live här

Andra åk herrar, 15.00 – se åket live här

Annons

Annons

Söndag:

Första åk damer, 09.30 – se åket live här

Andra åk damer, 11.15 – se åket live här

Första åk herrar, 12.45 – se åket live här

Andra åk herrar, 15.00 – se åket live här

Här, på södra berget i Sundsvall arrangeras tävlingar av hög nationell klass i helgen. ÖP, LTZ och TH livesänder lördag och söndag.

Bild: Frida Eriksson

Du som redan är prenumerant har tillgång till sändningarna utan extra kostnad. Vill du bli digital kund, och ta del av tävlingen blir du det enklast här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se sändningen direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På våra sajter kommer sändningarna ligga kvar, och tillgängliggöras som repriser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan