Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Flera fjällanläggningar har fått stänga delar av verksamheten på grund av sjuk personal

Fjällanläggningar i Härjedalen, och grannkommunen Berg, har stängt verksamheter, delar av den eller minskat på service och öppettider på grund av att personal smittats av Covid-19 eller har symtom.
– Utmaningen för oss är det här med att stanna hemma vid symtom. När det sker blir det så direkt, personal måste gå hem omgående, säger Ted Wengler, Funäsdalen Berg och Hotell.

Text: 

Det är prövande tider för näringslivet. Anläggningar i Härjedalen, och grannkommunen Berg, har stängt verksamheter, delar av den eller minskat på service och öppettider på grund av att personal smittats av Covid-19 eller har symtom.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Som TH tidigare berättat så är företagare i Härjedalen drabbade av brist på personal. Vissa har bekräftad Covid-19 bland personalen, många är drabbade av förkylningssymtom och väntar på provsvar och andra har det som Nya Jonssons i Funäsdalen, som på lördagen insåg att för många hade symtom så de var tvungen att stänga. Nu väntar de på att helgen ska ta slut så att personalen kan testa sig, och sedan vänta på provsvar innan de öppnar igen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan