Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Insändare
Inte lätt för äldre som bor hemma att få hjälp

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Här kommer något för Härjedalens politiker att fundera över:

Ni har dragit in både boende, servicehus, och hjälp av Idamic, för dem som behöver hjälp hemma i sitt eget boende, eftersom ni vill att de äldre ska få bo hemma så länge de kan och vill. Men då har vi ett problem där...

Det skickas ut en lista till våra äldre anhöriga, så att de själva ska ringa efter hjälp med till exempel snöskottning, gräsklippning eller annan hjälp hemma.

Annons

Annons

På den listan ni skickar ut undrar jag om ni ens kollat upp om dessa entreprenörer kan eller vill ta på sig att sopa snön av bron, som vissa gamla anhöriga inte kan själva om det råkar ramla ner 20 centimeter varje gång?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Vi anhöriga bor kanske inte nästgårds alla gånger och kan hoppa in i bilen och hjälpa till, eller så har man ett jobb att åka till om man bor på orten. Så när man då kommer hem har man även själv snöskottning och diverse andra göromål att ta tag i.

Sen har vi ett annat problem. Alla äldre, som ska försöka ta kontakt om viss service, kan varken mejla, skriva sms eller hämta annan information ni säger att de behöver. Så skärpning alla ni som inte är uppvuxen med dessa kommunikationer. Nu är det faktiskt vissa äldre som kan detta, men inte alla kan eller vill!

Jag är en av dessa anhöriga som hoppas att det blir någon form av hjälp för dem som bor hemma men inte kan få hjälp på något annat vis.

Varför sluta med något som ger alla en mening, i form av hjälp och sysselsättning?

Hoppas att Härjedalens politiker tänker till! De lär ju bli tvungna att få hjälp på äldre dar även de!

Annons

Vid pennan: Marlene Hammargård, anhörig till min gamla mor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan