Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Orange vädervarning i nordvästra Härjedalen – skyfall och hård blåst väntas

SMHI har höjt vädervarningen för nordvästra Härjedalen till orange. Skyfall väntas som kan innebära begränsad framkomlighet på vägar skador på fastigheter. SMHI varnar också för mycket hårda vindar i fjällen.

Område med orange vädervarning för skyfall sträcker sig ner över nordvästra Härjedalen. Foto från SMHI:s webb.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Det har handlat mycket om Åre och västra Jämtland i väderrapporteringen senaste dagarna, där det lokalt väntas upp mot 100 mm regn. Såna mängder ser det inte ut att falla över Härjedalen enligt prognoserna, men även nordvästra Härjedalen omfattas nu av SMHI:s senaste vädervarning om skyfall.

Varningen är orange och kan innebära stora regnmängder som kan svämma över vägarna i området. Det finns risk för begränsad framkomlighet och risk för översvämningar som kan ge skador på fastigheter.

Annons

Annons

Huvuddelen av området med orange varning för skyfall ligger i västra Jämtland, men det sträcker sig även ner över Ljungdalen och ner mot Bruksvallarna och Ramundberget. Varningen gäller fram till torsdag 15:00 i Härjedalen.

SMHI har också höjt från gul till orange när det gäller den tidigare varningen om hårda vindar i Härjedalsfjällen. Orange nivå innebär att mycket besvärligt väder väntar på grund av blåst och snöfall, och SMHI avråder starkt från att ge sig ut på fjället. Risken för förfrysning i samband med blåsten är mycket stor.

Varning för mycket hårda vindar i fjällen gäller från torsdag till och med lördag.

LÄS OCKSÅ: Hemtjänsten förbereder sig för tufft väder

Område med orange vädervarning för skyfall sträcker sig ner över nordvästra Härjedalen. Foto från SMHI:s webb.

Annons

Bild: Ulrica Dahlqvist

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy