Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Skolorna i Hede och Ytterhogdal håller stängt på torsdag – skolskjutsar ställs in

Två skolor i Härjedalen, Sonfjällsskolan i Hede och Centralskolan i Ytterhogdal, stänger helt torsdag. Skolan i Ytterhogdal är stängd även fredag och orsaken är personalbrist på grund av pandemin. Det skriver kommunen på sin webb.

Dessutom ställs alla skolskjutsar i Härjedalen in under torsdagen.

Stängt på torsdagen.

Bild: Mikael Andersson

Annons

På onsdagen meddelade Härjedalens kommun att alla skolskjutsar ställs in under torsdagen. Orsaken är det väntade ruskvädret med regn och blåst som väntas leda till ett mycket svårt väglag.

De flesta skolor håller öppet som vanligt men i Hede stänger Sonfjällsskolan, från förskoleklass till årskurs 9, helt under torsdagen. Fritids är öppet för barn till föräldrar med samhällsviktiga jobb, det meddelar kommunen på sin hemsida.

Annons

Annons

I Ytterhogdal håller Centralskolan (fsk-klass till åk 6) stängt både torsdag och fredag. Där är orsaken personalbrist på grund av pandemin. Även där håller fritids öppet för barn med föräldrar som har samhällsviktiga arbeten. Beslutet har fattats av kommunalrådet i Härjedalen, Lars-Gunnar Nordlander.

Kommunen flaggar också för att det kan råda personalbrist på flera skolor på grund av pandemin.

Information om skolskjutsar på fredagen läggs ut torsdag kväll i Schoolsoft, kommunens informationskanal till föräldrar och elever på skolorna.

En del av skolskjutsarna sköts av länstrafiken och går efter deras tidtabell. Där uppmanas föräldrar att söka information om hur turerna går via länstrafikens webb.

UPPDATERAD: Även en stor del av länstrafikens busstrafik ställs in under torsdagen på grund av ett besvärlig väglag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy