Annons

Annons

Annons

Sveg

Insändare
Vi kallar till gemensam bön i Sveg!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mikael Andersson

Annons

I tidningen 19 januari ställdes frågan av signaturen ”Er syster i Herren”, varför en så obehaglig tystnad råder när hot om krig skakar vår värld. Förr kunde kyrkklockor ringa för att varna i orostider.

Det är sant att både pandemi och krigshot oroar och känns skrämmande. ”Syster i Herren” undrar varför inte präster låter kyrkklockorna ljuda för att samla till bön, eftersom vi behöver be om Guds hjälp i dessa svåra tider. Troligtvis bor inte du i Sveg och dess närmaste omgivningar, utan i någon annan del av Härjedalen.

Annons

Annons

I Svenska kyrkan i Sveg har vi varje vecka samlats till bön för vår bygd och vår värld, både en veckokväll och på söndagar. Kyrkans klockor har kallat människor, under den senaste tiden, att komma även när de flesta andra kyrkor varit stängda. Vi har även satt upp affischer, annonserat i Fjällnytt och digitalt så att så många som möjligt kan komma.

Den vecka du skrev din artikel utlyste vi även en ekumenisk bönekväll riktad till alla kristna samfund, men med minimal tillslutning. Tänk om du hade varit med då. Du hade varit till stor inspiration med ditt kristna engagemang. Ge dig tillkänna och hör av dig till oss i Svenska kyrkan i Sveg.

Vi välkomnar dig ”syster i Herren” och många fler, att komma och be för kyrkorna, människorna och världen.

Ralph Liljegren

Präst i Sveg och södra Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan