Annons

Annons

Annons

Annons

Hotell Tänndalen

Insändare
Låghus eller höghus i känslig fjällmiljö?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mikael Engström, Ulrica Dahlqvist

Beslutet från miljö- och byggnadsnämnden var tydligt: riv det gamla och bygg högt med det nya. De bilder jag sett som förslag är i min mening fyra våningar, elva meter högt med ett voluminöst taköverdrag. En stor klump även i längd. Med en byggnadsnämnd som checkar av en detaljplan och uttalar sig att: jo det stämmer med inskickad förfrågan!

Annons

Annons

Rivning av kulturhistoriska byggnader?

Svar: Det fanns inget skydd eller K-märkning!

Är det inte en miss och ett tjänstefel? Kan inte det göras om och göras rätt? Hur stelbent och med påsatta skyddsglasögon bör en byggnadsnämnd agera?

Fel kan rättas till. Om vilja finns.

Att person som lämnat in ansökan har konkurs och skulder i bagaget? Inget som vi söker eller tittar på säger byggnadsnämndens ordförande!

En häpnadsväckande kommentar.

Konsekvens: När detaljplaner ska undersökas görs ingen efterforskning om existerande K-märkning av kulturhistoriska värden finns eller bör göras. Att någon som önskar göra nybyggnation har en konkursbakgrund påverkar inte. Byggnationer som bör och ska anpassas i känslig miljö är inte av betydelse. Önskan att barnfamiljer blir permanenta utan att dagis eller skola finns att tillgå.

Höghus i stora byggnadskomplex – fritt fram för framtiden med nämnda Byggnadsnämd. Fjällen har blivit trendigt, stora byggfirmor, fritt fram.

Nu kommer det att finnas ett prejudikat för framtiden hur Härjedalen kommer att utvecklas, för det är väl utveckling?

Hans Rooth

Hotell Tänndalen.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Tydligt besked från miljö- och byggnadsnämnden enligt insändarskribenten. Det är riva som gäller. Arkivbild.

Bild: Mikael Engström

Annons

Annons

Till toppen av sidan