Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Debatt
KD: Sent och urvattnat förslag om gåva till kommunanställda

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Irene Wallgren

Annons

I november 2021 beslutade Härjedalens kommun att inte ge en gåva till anställda för väl utfört arbete under pandemin. Detta efter ett förslag från V, KD, L och Vox Humana som tyckte det var dags för Härjedalens kommun då samtliga kommuner och även regionen i länet hade gett gåvor under 2020 och/eller 2021.

Gåvan kunde ha utformats så att det lokala näringslivet också gynnades där många lidit av nedgång och minskad omsättning. Nu har majoriteten på några månader ändrat sig då det visade sig finnas utrymme i budgeten för detta. 

Annons

Annons

Detta i ett alldeles för sent skede när skatteverket återinfört förmånsbeskattningen på gåvor till anställda som var borttagen under 2020 och 2021. Det har resulterat i ett mycket urvattnat förslag att ge en gratifikation till alla anställda om 2000 kr att användas på arbetsplatsen. I arbetslaget ska man göra något tillsammans med denna gåva för att öka trivseln.

Senfärdigheten gjorde att kopplingen lokalt näringsliv – anställda tappades bort beroende på vad man väljer att göra för den gemensamma potten. Huruvida anställda tycker det är trevligt att satsningen görs på arbetsplatsen torde det nog råda delade meningar om.

Jag noterar också att kommuner i länet och regionen J/H med betydligt större ekonomiska bekymmer tvekade inte att ge denna gåva när förutsättningarna var betydligt gynnsammare att genomföra detta.

Margareta Mahmoud Persson Kommunfullmäktigeledamot i Härjedalens Kommun (KD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan