Annons

Annons

Annons

Skidfesten i Sollefteå

Cupen ska avslutas – här är stjärnorna som startar i Sollefteå

William Poromaa stoppas av covid-sviter. Frida Karlsson var tveksam in i det sista, men kommer inte heller att stå på startlinjen under tävlingarna på hemmaplan.

Men trots det finns det gott om stjärnglans, både nutida och framtida, när nationscuperna i längdskidor ska avgöras på Hallstaberget i Sollefteå.

Här är några av de största namnen som är anmälda till tävlingarna, som du ser live på sajten med start 10.20.

Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Annons

Läs mer: LIVE-TV 10.20: Nu avgörs längdcuperna Sollefteå – se svenska eliten i sprintfinal här

Ebba Andersson, Piteå Elit SK

Ebba Andersson. Bild: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Det andra stora hemmahoppet i helgen kommer till Hallstaberget med en färsk seger i långloppscupen i bagaget. En imponerande solokörning i fyra mil gav henne vinsten i Reistadlöpet förra helgen. Nu väntar en minitour på välkänd mark, där Ebba Andersson har stor chans att fylla på medaljsamlingen ytterligare.

Annons

Annons

Johan Häggström, Piteå Elit SK

Johan Häggström.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Johan Häggström vann säsongspremiären i Gällivare och är storfavorit att ta hem segern i fredagens inledande sprint. Är bäst rankad av herråkarna och kommer bli mannen att slå för dagen.

Evelina Settlin, Hudiksvalls IF

Evelina Settlin.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Den 29-åriga Hudiksvallsåkaren, som fyller 30 senare i sommar, kommer till Sollefteå med en bruten tremil på SM som senaste resultat i ryggen. Dessförinnan tog hon en niondeplats både på sprinten och masstarten. Just siffran nio verkar följa henne genom säsongen. Den placeringen fick Settling nämligen även på Vasaloppet.

Fredrik Andersson, Piteå Elit SK

Fredrik Andersson. Bild: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Mest känd som "Ebba Anderssons lillebror" visade Fredrik Andersson att han minsann är ett namn som man ska lägga på minnet när han vann herrarnas femmil under SM-veckan i Piteå. Segermarginalen till tvåan Eric Rosjö blev till slut 25 sekunder och nu återvänder han också "hem" till Sollefteå för att frälsa hemmapubliken än en gång.

Annons

Tilda Johansson, Sollefteå Skidor

Tilda Johansson.

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Annons

Efter ett års tävlingsfrånvaro gjorde Tilda Johansson comeback för en dryg månad sedan och under SM-veckan i Piteå tävlade hon dubbelt, i både skidskytte och längd. Med gevär på ryggen tillhör hon Anundsjö, men i längdspåren är det Sollefteås skiddräkt som gäller. I Piteå blev det en sjätteplats i masstarten på längdskidor, men i skidskyttets sprint tog hon en bronspeng. Nu väntar en tävlingshelg på hemmaplan för den nyblivna Sollefteå-åkaren.

Lovisa Modig, Falun Borlänge SK

Lovisa Modig.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Dalaåkaren leder damklassen i Smart Energy Cup inför helgens avslutande tävlingar. Har 54 poängs marginal ner till tvåan Sofia Henriksson, Piteå Elit och ytterligare tre poäng ner till trean Maria Nordström. Modig missade SM-veckan i Piteå på grund av att hon testat positivt för coronaviruset och har sedan dess återhämtat sig hemma i Torsby. Får se om hon har tillräckligt med kraft nu för att försvara sin totalledning.

Karl Johan Westberg, Borås SK

Karl-Johan Westberg.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Annons

På herrsidan är det Boråsåkaren Karl-Johan Westberg som är i ledning inför helgens avslutning. 52 poäng är hans marginal till tvåan Gustav Eriksson, IFK Mora. Mora återfinns även på tredjeplats genom Jonas Eriksson 65 poäng bakom Westberg. Under SM-veckan i Piteå blev det som bäst en fjärdeplats i sprinten för Boråssonen, som vann sprinten i Bruksvallarna i december.

Annons

Edvin Anger, Åsarna IK

Edvin Anger. Maxim Thore / BILDBYRÅN

Åsarna-åkaren chockade alla när han vann SM-guldet i sprint i Piteå. Firades stort i Hedemora efter guldet och ska nu försöka följa upp det med att ta hem segern i Bauhaus cupen. Anger leder den äldsta juniorklassen stort med 100 poäng för Umeås Jens Junes.

Tove Ericsson, Hudiksvalls IF

Tove Ericsson.

Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Hudiksvallsåkaren fick JVM-drömmarna krossade av covid-19, men när JSM avgjordes i Åsarna var hon tillbaka och tog ett brons i den inledande masstarten. Inför avslutningen av Bauhauscupen leder hon D 19-20-klassen med 41 poängs marginal till tvåan Hanna Lundberg från Luleå.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan