Annons

Annons

Annons

krönikaHärjedalen

Mikael Andersson
Redaktionsrutan: Är brevlådan tom? Lugn, TH kommer.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Från och med den andra maj gäller varannadagsutdelning av posten även i den norra halvan av Sverige. Ni som bor söderöver och får Tidningen Härjedalen med posten vet säkert vad jag pratar om. Postnord har successivt gått över till att dela ut brev varannan dag, ena veckan måndag - onsdag - fredag, nästa vecka tisdag - torsdag. Nu är det alltså vår tur.

Annons

För alla i Härjedalen som får TH med posten innebär detta att ena veckan kommer TH landa i er brevlåda på onsdagar, och den andra veckan på torsdagar.

Annons

Det här är något som vi på tidningen inte kan styra särskilt mycket över. Brevbärarna åker förvisso sina rundor varje dag och delar ut paket, även de dagar då brev inte delas ut, men att skicka TH som paket skulle innebär en högre kostnad. Och högre kostnader är det ju sällan någon vill ta.

Jag hoppas att detta inte ska leda till alltför stora olägenheter. Det viktigaste med vår lilla tidning är ändå innehållet: oberoende journalistik om, av och för Härjedalen. Inte vilken dag vi kommer ut på. Och jag vet att jag kan låta tjatig, men skapa ett konto på tidningenharjedalen.se, om du inte redan gjort det som prenumerant. Ta del av våra nyheter även på webben, i vår e-tidning (som alltid kommer ut på onsdagar) och i vårt nyhetsbrev på e-post, där du får en daglig uppdatering av vad som händer i Härjedalen.

Vår journalistik kanske inte vinner några priser. Men det kontinuerliga och dagliga rapporterandet om vad som händer i Härjedalen, det journalistiska hantverket och arbetet med totalt fokus på vårt hörn av världen, där slår ingen oss på fingrarna, det törs jag lova. Det jobbet fortsätter, oavsett om posten kommer på onsdagar eller torsdagar.

Mikael Andersson

Chefredaktör, ansvarig utgivare

Tidningen Härjedalen

Annons

Bild: Johannes Berndalen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan